A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волосянківський заклад загальної середньої освіти І-ІI cтупенів Славської селищної ради Сколівського району Львівської області

Новини

Дата: від до Скинути

Тиждень християнської етики

Вересень цьогоріч порадував нас неймовірно теплою погодою, а останній його тиждень був особливий для учнів Волосянківського ЗЗСО І-ІІ ст., адже з понеділка там тривав тиждень християнської етики. Розпочали ми його молитвою та хвилиною мовчання, а далі учні мали змогу стати учасниками різноманітних подій. Зокрема, учні 4 кл., 6-А кл. та 6-Б кл. показали свої знання у вікторині «Юні знавці Біблії та християнської етики ». Перемогли всі і отримали за це цікаві подарунки. В 2 кл. ми говорили про роль батька в сімʼї та слухали пісні про татка. Учні 8 кл. мали змогу дізнатися про важливих жінок з Біблії і їх роль в історії та розгадувати кросворди. Пʼятикласники ж, після перегляду презентації «Унікальні памʼятки Біблії», взялися за небувалу справ. Вони розпочали виготовляти кожен свою «унікальну» Біблію. Багато емоцій було в учнів 9 кл. після проходження Біблійного квесту . А для 7 кл. великою несподіванкою було те, що до них завітав о. Анатолій і провів з ними бесіду про добро і зло в житті християнина. Першокласники зацікавлено слухали історію свята Покрови Пресвятої Богородиці та зробили розмальовки. Третьокласники ж, дізнавшись про подію гріхопадіння, вирішили виготовити Дерево пізнання добра і зла. Крім того, цього тижня в навчальному закладі звучало багато пісень, діти танцювали банси, переглядали релігійну літературу, малювали біблійні події. А також не забували вкидати монети у скриньку, щоб підтримати акцію «Смілива гривня», і дякувати Богові та воїнам ЗСУ за все.

11:32 22.09.2023

108 річниця перемоги Українських січових стрільців

Вчора, 30 квітня, вчителі Волосянківського ЗЗСО І- ІІ ст.та вихованці гуртка "Джура", рій " Патріоти", піднялися на гору Маківка, де проходили заходи, присвячені 108 - ій річниці боїв Українських січових стрільців. Нагадаємо, що з 29 квітня до 4 травня 1915 року тут точилися бої. Російські загарбники прагнули заволодіти горою Маківка з метою контролю над селом Козьова. Але завдяки героїчній обороні та мужності Українських січових стрільців, плани російських ординців були зірвані. На початку заходу, вчора,  відбулося покладання квітів до Меморіалу Українських січових стрільців, запалено лампадки. Священники провели чин панахиди за загиблими воїнами. Перед присутніми на святі виступили: голова Славської ТГ Володимир Бега, голова Стрийської районної ради Михайло Лучечко, депутати обласної ради.  У виконанні народних колективів Славської ТГ лунали стрілецькі пісні, звучали авторські вірші. Наприкінці заходу уродженець с.Волосянка Лука Павлюк із присутніми на святі горянами розгорнув свій 10- ти метровий синьо- жовтий  прапор. На добру згадку було зроблено спільне фото із цим стягом. Не обійшлося на святі без частувань. Працівники туристичного комплексу  "Вежа Ведмежа", що знаходиться у с.Волосянка, пригощали учасників заходу смачним кулешем та запашним карпатським чаєм. Всі присутні на святі набралися сили та снаги на цій знаменній горі Маківка. І завдяки організаторам свята та чудовому ведучому Віктору Гриціву, свято вшанування пам'яті Українських січових стрільців, на все життя добрим спогадом залишиться у наших серцях. Ми щиро віримо у нашу Перемогу і кожен з нас наближає її. І ніколи більше не дозволимо жодному ворогу своїми чобітьми топтати нашу рідну землю!

09:38 30.04.2023

Плач мертвої зони

" Плач мертвої зони"... Вечір пам'яті, присвячений 37- ій річниці вибуху на Чорнобильській АЕС, провела 26 квітня класна керівничка Бутенко Ірина Володимирівна зі своїми вихованцями 5- Б класу. Учні з болем у серці згадали ту мирну весняну українську ніч на берегах Прип'яті. Її не забути ніколи... О 1 годині 23 хвилини 40 секунд, коли всі спали безтурботним сном, над четвертим реактором  Чорнобильської АЕС несподівано спалахнуло велетенське полум'я. Застогнала земля.  Стався вибух. Основною причиною аварії стало недотримання заходів безпеки персоналом. По скількох долях пройшлася чорним смерчем радіоактивна хмара! Все далі й далі відходить від нас та  страшна весна  1986 року.  Та не забути ніколи імена тих героїв- ліквідаторів, які ціною  власного життя погасили смертельне полум'я. 

13:54 26.04.2023

Творчий конкурс малюнків "Війна моїми очима"

У воєнний час особливо важливо дати дітям виплеснути все, що у них у серці. Було б добре, якби жодна дитина в світі не знала, що таке війна! Діти- джерело енергії кожного народу.                                 Малюючи малюнки, учні Волосянківського ЗЗСО І-Іст. щиро передали свої переживання, зображуючи надію на мирні часи, нашу перемогу, воїнів- героїв і тепло українських сердець.      2 квітня 2023 року у м.Сколе, в будинку культури " Бескид", за свої старання юні художники були нагороджені грамотами і подяками.     У конкурсі приймали участь  34 учні нашої школи під керівництвом учительки образотворчого мистецтва Гриців Ольги Федорівни та вчительки початкових класів Фурів Оксани Федорівни.     1 місце у конкурсі зайняли роботи таких учнів: Гриців Юліана- 2 клас, Любас Вікторія- 6 клас, Магурчак Марта- 8 клас.     2 місце- Качмар Ірина- 5- Б клас, Коруд Мар'яна- 6 клас, Спалиляк Тетяна- 6 клас, Євтух Олеся- 7 клас, Кулик Вікторія- 9 клас.             3 місце- Гриців Вероніка- 6 клас.     Цей творчий конкурс малюнків " Війна моїми очима" дійсно вартий подиву і захоплення, засновниками і організаторами якого є голова ГО " Бойківська хата" Галина Паращак та учасник бойових дій Юрій Гейвич.            Віримо, що важко було журі, бо вибрати кращі з кращих робіт не є так легко.   Завдяки організаторам, учасники   свята гарно провели час. Діти із чудовим настроєм та позитивними емоціями поверталися додому!                  ВІРИМО В ПЕРЕМОГУ! СЛАВА УКРАЇНІ! 

15:00 06.04.2023

Стань воїном кіберфронту.

Стань воїном кіберфронту. Департаментом кіберполіції Національної поліції України, спільно з партнерами розроблено електронну платформу «Мрія», що створена для об’єднання проєктів, реалізованих у синергії Кіберполіції України та волонтерів. Основною метою проєкту є протидія кремлівській пропаганді та фейковим або проросійським ресурсам у мережі Інтернет.

21:17 27.03.2023

Відкриті уроки до Шевченківських днів.

Щороку 10 березня ми вшановуємо пам'ять великого поета, людини світлого розуму, чистих помислів і трагічної долі- Тараса Григоровича Шевченка.                                        Сьогодні, у другий день Шевченківського тижня, у Волосянківському ЗЗСО І- ІІ ст.вчителька Маланинець Галина Федорівна з учнями  5-А класу провела урок з української літератури на тему: " Україна часів Т.Шевченка. Розповідь про поета, його дитинство". На уроці школярі декламували вірші Тараса Григоровича Шевченка, розгадували кросворди, ребуси. А також давали відповіді на запитання вікторини, відгадували прізвища поетів і письменників, які були друзями Кобзаря. І дізналися цікаві факти із його життя.           У 5- Б класі на уроці української літератури  вчителька Гаврик Леся Федорівна провела вікторину     " Чи знаємо ми Шевченка?"       Даючи відповіді на запитання вікторини, здобувачі освіти змогли краще пізнати Тараса Григоровича як письменника, так і художника.                              Хоч і минуло вже 209 років з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, незгасної любові до свого народу, до своєї землі.      І вічно житиме у віках! 

09:26 15.03.2023

Шевченківські дні.

Шевченківський тиждень у Волосянківському ЗЗСО І- ІІ ст. розпочався сьогодні вечором вшанування пам'яті генія  "Сирітська доля Тараса Шевченка". Підготували це свято: вчителі української мови та літератури Тухлян Олеся Андріївна, Палій Ольга Іванівна та педагог- організатор Корпанець Оксана Ярославівна.                                    Ведучі свята, учениці 7 класу, Олеся Євтух та Ірина Луцик нагадали присутнім про нелегкий життєвий шлях Тараса Шевченка. Учень 7 класу Суслинець Михайло запалив свічку, щоб вшанувати пам'ять дорогої всім нам Людини. У віршах свою вдячність та шану поету висловлювали юні декламатори, учні 7 класу,- Кулик Христина, Луцик Аліна, Кожан Василина.                            Чудові акторські здібності показали учні 6 класу: Цап Марко, Спалиляк Тетяна, Денечко Роман, Палій Денис, Гриців Вероніка, Білинець Каріна, Гасюк Вадим та учень 7 класу Кукицяк Михайло у інсценізації " Тарасові шляхи".     Дуже вдало зіграли свої ролі учні 9 класу: Хрипта Микола, Будзович Валентин, Вепрів Юрій та Гриців Святослав у інсценізації твору Т Шевченка  "Розрита могила".                            Мандрівка шляхами сирітської долі Тараса Шевченка закінчилася переглядом відеоролика.                                   Ми щиро сподіваємося, що сьогоднішнє свято допомогло збагнути тернистий шлях Тараса Шевченка і усвідомити, чому таке вистраждане кожне його слово, чому така вагома кожна його думка. 

09:19 15.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень