A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волосянківський заклад загальної середньої освіти І-ІI cтупенів Славської селищної ради Сколівського району Львівської області

108 річниця перемоги Українських січових стрільців

Дата: 30.04.2023 09:38
Кількість переглядів: 20

Вчора, 30 квітня, вчителі Волосянківського ЗЗСО І- ІІ ст.та вихованці гуртка "Джура", рій " Патріоти", піднялися на гору Маківка, де проходили заходи, присвячені 108 - ій річниці боїв Українських січових стрільців.
Нагадаємо, що з 29 квітня до 4 травня 1915 року тут точилися бої. Російські загарбники прагнули заволодіти горою Маківка з метою контролю над селом Козьова. Але завдяки героїчній обороні та мужності Українських січових стрільців, плани російських ординців були зірвані.
На початку заходу, вчора,  відбулося покладання квітів до Меморіалу Українських січових стрільців, запалено лампадки. Священники провели чин панахиди за загиблими воїнами. Перед присутніми на святі виступили: голова Славської ТГ Володимир Бега, голова Стрийської районної ради Михайло Лучечко, депутати обласної ради.  У виконанні народних колективів Славської ТГ лунали стрілецькі пісні, звучали авторські вірші. Наприкінці заходу уродженець с.Волосянка Лука Павлюк із присутніми на святі горянами розгорнув свій 10- ти метровий синьо- жовтий  прапор. На добру згадку було зроблено спільне фото із цим стягом.
Не обійшлося на святі без частувань. Працівники туристичного комплексу  "Вежа Ведмежа", що знаходиться у с.Волосянка, пригощали учасників заходу смачним кулешем та запашним карпатським чаєм.
Всі присутні на святі набралися сили та снаги на цій знаменній горі Маківка. І завдяки організаторам свята та чудовому ведучому Віктору Гриціву, свято вшанування пам'яті Українських січових стрільців, на все життя добрим спогадом залишиться у наших серцях.
Ми щиро віримо у нашу Перемогу і кожен з нас наближає її. І ніколи більше не дозволимо жодному ворогу своїми чобітьми топтати нашу рідну землю!





« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень