A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волосянківський заклад загальної середньої освіти І-ІI cтупенів Славської селищної ради Сколівського району Львівської області

210 років від дня народження Шевченка

Дата: 08.03.2024 14:24
Кількість переглядів: 15

Тарас Григорович Шевченко... Хоч сьогодні вже минає 210 років від дня народження, але безсмертне його ім'я живе і завжди буде жити у серцях українців, у їх мріях та сподіваннях.

   Цілий тиждень у Волосянківському ЗЗСО І- ІІ ст.

вшановували пам'ять Великого Кобзаря.

    Зокрема, вчителька Тухлян О.А. з учнями 5, 7 та 8 класів провела свято" Доля жіноча у творах Тараса Шевченка." Ведучі свята нагадали про життєву долю та творчий шлях Кобзаря. Учасники свята чудово декламували вірші поета. На святі лунали пісні на слова його поезій. Свої акторські здібності показали юні таланти школи, інсценізуючи твори Т.Шевченка про жіночу долю.

  " Літературний ярмарок" провела вчителька Маланинець Г.Ф. із учнями 6- А класу. Здобувачі освіти декламували вірші поета, розгадували ребуси, виконували творчі завдання, розповідали цікаві факти про життя Кобзаря.

  Вчителька Гаврик Л.Ф. з учнями 6- Б класу провела літературну вікторину  "Шевченкова криниця слова- не міліє". Учні складали пазли щодо творчості Т.Шевченка, писали листи Кобзарю, декламували його вірші та зробили стінгазету.

   Свято " Україна і Шевченко- єдині" провела вчителька Палій О.І. із учнями 5, 6- Б та 9 класів. Ведучі свята розповідали, як нерозривно пов'язані твори відомого Кобзаря із Україною та її нескореним народом. Учні виконували пісні про рідну українську землю, про Шевченка, декламували його вірші, танцювали, вміло та артистично виконували ролі героїв із творів поета.

   " Тарас Шевченко- художник"-урок на дану тему провела вчителька Гриців О.Ф. із учнями 6- Б класу. Багато цікавого та нового дізналися школярі про Шевченка, як  художника. Із задоволенням малювали ілюстрації  до творів Т.Шевченка.

  Також Ольга Федорівна оформила виставку художніх робіт учнів.

 Отож, ми повинні завжди пам'ятати нашого великого українського поета та духовного батька української нації Тараса Григоровича Шевченка. Читати його твори, вивчати, більше дізнаватись про нього! Ми усі повинні берегти та любити рідну Україну, свій народ, рідну мову, як це робив Великий Кобзар!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень