A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волосянківський заклад загальної середньої освіти І-ІI cтупенів Славської селищної ради Сколівського району Львівської області

Вечір пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Дата: 15.03.2023 09:11
Кількість переглядів: 23

« Не серед нас , та разом з нами. В серцях , у пам`яті , в думках …»

      Вечір пам`яті під такою назвою  у Волосянківському ЗЗСО І-ІІ ст. провела сьогодні , 20 лютого , вчителька Оксана Ярославівна Корпанець  з учнями 6-7 класів. Приурочений він був пам`яті Героїв Небесної Сотні, які боролися за честь, правду і гідність і віддали своє молоде життя за Україну, за свободу рідної землі, за життя майбутніх поколінь українців.

     Учасники вечора пам`яті згадували ті найстрашніші події 20 лютого  2014 року, той , «Чорний четвер» . Того дня загинула найбільша кількість людей. Їх назвали Небесною Сотнею . Для нас вони – Герої України.

      На вечорі пам`яті звучали патріотичні пісні, було переглянуто відеоролик про  трагічні дні. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих героїв: Леліва Василя, Гриціва Володимира, всіх Героїв Небесної Сотні, а також тих , які загинули 24 лютого 2022року.

На пам`ятному вечорі були присутні : воїни-односельчани, які захищали Україну: Качмар Степан та Лелів Андрій,син загиблого Героя- Лелів Андрійко, а також мама загиблого Героя – Гриців Степанія.  

  Ми дякуєм вам, хлопці, за життя .Ми дякуєм вам , хлопці, за свободу. Пробачте нас. Пішли ви в небуття. Та більше не повернетесь додому.

   Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і наш душевний щем  вдячності за все, що вони зробили для нас. Сьогодні вони з небес дивляться на нас і думають:  « Не дайте злу перемогти!» Адже   Україна і нині в сльозах. Тому ми не маємо морального права здаватися,не маємо морального права  не боротися.

      Директор школи Микола Андрійович Вепрів подякував захисникам за мужність і вручив їм квіти.

     Воїн-Герой Степан Качмар сказав , що гордиться школярами , які в майбутньому стануть гідною зміною нашим Героям.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень